U heeft een vraag?

BEL 015 214 51 51

ISDN adapters

Een ISDN adapter is een apparaat dat van een ISDN-2 lijn twee of meer analoge lijnen "maakt".

  • Teles iTA 2 AB, Tiptel 21 en Duovox
Maakt van 1 ISDN-2 lijn 2 analoge poorten. Met losse 12 volt voeding, waardoor dit apparaat ook op een akku is aan te sluiten (Leuk i.v.m. stroomuitval i.c.m. alarmmeldingen) Geen clip op beide poorten. Tricky: de eigenschap van een poort is alleen te programmeren vanaf de poort waarop de programmering betrekking heeft. Zwakke techniek. Weet iemand ergens in Nederland nog een werkende te staan?
  • Quattrovox I, II, III, IV en V.
Dit apparaat maakt een overgang van 1 ISDN-2 naar 4 analoge poorten mogelijk. Een kleine huiscentrale voor 4 analoge toestellen.
Diverse ISDN opties zoals hier beschreven kunnen worden benut. Zoals nummerweergave onderdrukken en kiezen voor de juiste CLIP naar buiten. Kijk hier voor de programmeerhandleiding.
Op de analoge poorten is vanaf versie I nummerweergave mogelijk op poort 1 naar toestellen die over DTMF nummerweergave beschikken. Vanaf versie III is nummerweergave op alle 4 poorten mogelijk.
Bij versie I is er ooit het "ruis-probleem" geweest. Poorten gingen na verloop van tijd ruisen, KPN beriep zich op de inmiddels verlopen garantie (van 1 jaar!) totdat de Consumentenbond zich ermee ging bemoeien en iedereen een gratis software-update kon bekomen.
  • Moduvox 2A
De Rolls Royce onder de adapters. 2 Analoge poorten, waarbij na programmeren overloop-bij-bezet mogelijk is van poort 1 naar poort 2! Heel geschikt dus om een oude analoge centrale aan te sluiten op ISDN. (Kostenbesparing!) Geen clip op de poorten. Ook het door providers geleverde Point to Point signaleringsprotocol wordt ondersteund, waardoor ook grotere analoge centrales op meervoudige ISDN-2 kunnen worden aangesloten. (erg aantrekkelijk i.v.m. het reduceren van de abonnementskosten, eventueel in combinatie met een andere ISDN-provider). Kijk hier voor de programmeerhandleiding.
  • de oude software ondersteunt geen sterdiensten zoals *21. Maar met een nieuwe eprom doet ie dat wel.
  • evt. ter visuele controle: de checksum van de nieuwe eprom eindigt op 2F2F (de oude heeft 9292 ) en staat aangegeven op deze eprom (moduvox openschroeven!).
  • U heeft de oude software als de kiestoon niet verdwijnt na het kiezen van het eerste sterretje
  • U heeft geen (gratis) abonnement op sterdiensten en wel de nieuwe software als u na het kiezen van *21 de in-gesprek-toon krijgt. Probeer dan eerst eens *61 te kiezen omdat u die faciliteit standaard meestal wel heeft. (ALLEEN indien u ook belt via KPN infrastruktuur en dus niet bij Carrier Preselect of WLR)
Nog een laatste mogelijkheid om ISDN te verdelen naar meerdere analoge aansluitingen:
  • Elmeg C46e - C88e
Maakt van één of meerdere ISDN-lijnen meerdere analoge aansluitingen. Eigenlijk een complete huiscentrale. Beschikt ook over interne ISDN-aansluitingen zodat bijvoorbeeld ook intern een ISDN-Dect basistation kan worden aangesloten, met behoud van ISDN faciliteiten zoals nummerweergave op de handsets. En met een doorlopend nummerplan uit de Elmeg-centrale. Op de poorten is ook nummerweergave mogelijk op FSK-basis en ZELFS kostenweergave tijdens het gesprek op een geschikt analoog toestel of dect toestel indien U de service AOC-E of D van KPN huurt! (ca. 2 euro per maand, bel KPN eens voor het exacte tarief -;).
Telefoonfreaks kunnen met dit apparaat "helemaal los gaan". Maximaal 24 analoge aansluitingen, waarbij de net genoemde kostenregistratie per toestel via een PC is uit te lezen. (Studentenhuis, klein hotel)